yemek tarifleri buraya
4 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
yemek tarifleri buraya
ilk tarif benden
hakan- Mesaj Sayısı : 127
Kayıt tarihi : 03/06/08
Yaş : 32
Nerden : bakl
Acıbademli Vişneli Pasta
malzemeler:
800 gr vişne
100 gr acıbadem kurabiyesi
150 gr un
2 Tatlı kaşığı kakao
100 gr pudra şekeri
1 Adet yumurta
500 gr taze kutu peynir
6 Yaprak jelatin
100 gr mararin
2 Yemek kaşığı vişne suyu
250 ml. kremşanti
Tuz
Hazırlanışı :
75 gr acıbadem kurabiyesini ufalayın.
Un, 1.5 tatlı kaşığı kakao, 25 gr pudra şekeri, yumurta, margarin ve 1 tutam tuz ile yoğurup, düzgün bir hamur elde edin.
Folyoya sarıp, 1 saat buzdolabına bekletin.
Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın.
Yağladığınız 26 santin çapında kelepçeli kalıba döşeyin.
Üzerine çatalla delin.
200 Dereceye ayarlanmış fırının alttan ikinci rafında 12-15 dakika pişirin.
Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın.
Jelatini soğuk suda ıslatın.
400 gr vişneyi püre haline getirin.
Kalan pudra şekeri, taze kutu peynir ve vişne suyu ile karıştırın.
Jelatini sıkın, eritin ve vişneli karışıma ekleyin.
Buzdolabına koyun.
Krema jölelenmeye başlayınca 125 ml kremşantiyi katı çırpın ve 150 gr vişneyle birlikte kremaya katın.
Hazırladığınız karışımı tartın üzerine döşeyip, 3 saat buzdolabında bekletin.
Kalan kremşantiyi katı çırpın, kafes şeklinde pastanın üzerine sıkın.
250 gr vişne ve 25 gr acıbadem kurabiyesi ile süsleyin.
Üstüne kalan kakaoyu serpin.
50 dk içinde hazır olur 12 kişiliktir afiyet olsun
800 gr vişne
100 gr acıbadem kurabiyesi
150 gr un
2 Tatlı kaşığı kakao
100 gr pudra şekeri
1 Adet yumurta
500 gr taze kutu peynir
6 Yaprak jelatin
100 gr mararin
2 Yemek kaşığı vişne suyu
250 ml. kremşanti
Tuz
Hazırlanışı :
75 gr acıbadem kurabiyesini ufalayın.
Un, 1.5 tatlı kaşığı kakao, 25 gr pudra şekeri, yumurta, margarin ve 1 tutam tuz ile yoğurup, düzgün bir hamur elde edin.
Folyoya sarıp, 1 saat buzdolabına bekletin.
Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın.
Yağladığınız 26 santin çapında kelepçeli kalıba döşeyin.
Üzerine çatalla delin.
200 Dereceye ayarlanmış fırının alttan ikinci rafında 12-15 dakika pişirin.
Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın.
Jelatini soğuk suda ıslatın.
400 gr vişneyi püre haline getirin.
Kalan pudra şekeri, taze kutu peynir ve vişne suyu ile karıştırın.
Jelatini sıkın, eritin ve vişneli karışıma ekleyin.
Buzdolabına koyun.
Krema jölelenmeye başlayınca 125 ml kremşantiyi katı çırpın ve 150 gr vişneyle birlikte kremaya katın.
Hazırladığınız karışımı tartın üzerine döşeyip, 3 saat buzdolabında bekletin.
Kalan kremşantiyi katı çırpın, kafes şeklinde pastanın üzerine sıkın.
250 gr vişne ve 25 gr acıbadem kurabiyesi ile süsleyin.
Üstüne kalan kakaoyu serpin.
50 dk içinde hazır olur 12 kişiliktir afiyet olsun
hakan- Mesaj Sayısı : 127
Kayıt tarihi : 03/06/08
Yaş : 32
Nerden : bakl
Geri: yemek tarifleri buraya
afiyet olsun canercaner demiş ki:çok saol hkn
hakan- Mesaj Sayısı : 127
Kayıt tarihi : 03/06/08
Yaş : 32
Nerden : bakl
Geri: yemek tarifleri buraya
caner yaptın mı yemeği süper değil mi?
hakan- Mesaj Sayısı : 127
Kayıt tarihi : 03/06/08
Yaş : 32
Nerden : bakl
ooo
ben denedim beyler süpppeerrr parmaklarımı yedim gerçekten bizzat kendi ellerimle yaptım süpper bişi 12 kişilik olmuyo ama neyse
GkhN- Mesaj Sayısı : 129
Kayıt tarihi : 04/06/08
Yaş : 32
Nerden : mpal
Geri: yemek tarifleri buraya
12 kişilikte sen kimbilir kaç kişilik yemişindirgökhan demiş ki:ben denedim beyler süpppeerrr parmaklarımı yedim gerçekten bizzat kendi ellerimle yaptım süpper bişi 12 kişilik olmuyo ama neyse
hakan- Mesaj Sayısı : 127
Kayıt tarihi : 03/06/08
Yaş : 32
Nerden : bakl
Geri: yemek tarifleri buraya
devamı gelsin!! süper tarif!
caner- Mesaj Sayısı : 19
Kayıt tarihi : 04/06/08
Geri: yemek tarifleri buraya
gelcek devamı merak etmeyin
hakan- Mesaj Sayısı : 127
Kayıt tarihi : 03/06/08
Yaş : 32
Nerden : bakl
Geri: yemek tarifleri buraya
sayın admin lütfen aramızda bunları yapmayalım kaç kişilik yedin fln üyelere yapçaksan yap
GkhN- Mesaj Sayısı : 129
Kayıt tarihi : 04/06/08
Yaş : 32
Nerden : mpal
Geri: yemek tarifleri buraya
ne bu şimdi yaa insanlar arasında ayrım mı yapıosunuzz üyelerii küçümsemekte ne demekmişş hann görmiiim bi daha böyle seylerr fena olurr yoksaa
Koruyucu Melek :)- Mesaj Sayısı : 5
Kayıt tarihi : 17/06/08
Geri: yemek tarifleri buraya
tmm kardeşim bide yapmam böylede bnm güzelim yemeğe laf atma o kdr kiilik deil fln deme o zmn güsel olmuşta geçGkhN demiş ki:sayın admin lütfen aramızda bunları yapmayalım kaç kişilik yedin fln üyelere yapçaksan yap
hakan- Mesaj Sayısı : 127
Kayıt tarihi : 03/06/08
Yaş : 32
Nerden : bakl
Kanarya Kebabı
Malzemeler
2 Adet haşlanmış patates
1 Adet soğan
Yarım tavuk göğsü
2 Adet domates
1 Adet sivribiber
1 Çorba kaşığı un
5 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü kuşbaşı, domatesleri küp küp doğrayıp, tencereye alın.
Biberleri, sarımsağı ve 1 çorba kaşığı sıvıyağı da ekleyerek kendi suyuyla ateşte pişirin.
Haşlanmış patatesleri rendeleyin.
1 Adet yumurta, 1 çorba kaşığı un, soğan rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice yoğurun.
Diğer tarafta 1 çorba kaşığı sıvıyağı teflon tavaya koyun, yaptığınız karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve eliznizle açarak tavaya koyun.
İki tarafını kızartın.
Servis tabağına alın ve ortalarına tavuklu karışımdan koyarak servis yapın.
60 dk 4 kişilik
bi galatasaraylı olarak kanarya kebabını tavsiye ederim
2 Adet haşlanmış patates
1 Adet soğan
Yarım tavuk göğsü
2 Adet domates
1 Adet sivribiber
1 Çorba kaşığı un
5 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tavuk göğsünü kuşbaşı, domatesleri küp küp doğrayıp, tencereye alın.
Biberleri, sarımsağı ve 1 çorba kaşığı sıvıyağı da ekleyerek kendi suyuyla ateşte pişirin.
Haşlanmış patatesleri rendeleyin.
1 Adet yumurta, 1 çorba kaşığı un, soğan rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice yoğurun.
Diğer tarafta 1 çorba kaşığı sıvıyağı teflon tavaya koyun, yaptığınız karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve eliznizle açarak tavaya koyun.
İki tarafını kızartın.
Servis tabağına alın ve ortalarına tavuklu karışımdan koyarak servis yapın.
60 dk 4 kişilik
bi galatasaraylı olarak kanarya kebabını tavsiye ederim
hakan- Mesaj Sayısı : 127
Kayıt tarihi : 03/06/08
Yaş : 32
Nerden : bakl
Geri: yemek tarifleri buraya
kardeşim dene mutlaka süper oluo
hakan- Mesaj Sayısı : 127
Kayıt tarihi : 03/06/08
Yaş : 32
Nerden : bakl
Geri: yemek tarifleri buraya
kanarya kebabı ha way be ama baktımda guzel bşiye benzemiyo.tavsiye etmiyorum
caner- Mesaj Sayısı : 19
Kayıt tarihi : 04/06/08
Geri: yemek tarifleri buraya
fenerli olarak zoruna mı gitticaner demiş ki:kanarya kebabı ha way be ama baktımda guzel bşiye benzemiyo.tavsiye etmiyorum
hakan- Mesaj Sayısı : 127
Kayıt tarihi : 03/06/08
Yaş : 32
Nerden : bakl
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz